Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 156 2.4 JTD - амортисиори или пружини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 156 2.4 JTD - амортисиори или пружини

Здравейте, съвсем отскоро имам алфа 156 2.4 JTD, а вече правих картер. Струва ми се че колата е много ниска отпред и карам на тръни дори и по централните улици.
    Давайте съвети как да вдигна колата отпред - нови амортисиори ли да взимам, или заедно с пружини, или нещо друго ???
    Може ли да ми кажете цени на амортисиори и пружини?
    Пружините с които е в момента са червени на цвят, мисля 4е са спортни...
    Благодаря.

===========
    алфа 156 2.4 JTD 1998

Re: алфа 156 2.4 JTD - амортисиори или пружини

Първоначално публикувано от ragnerok
    Здравейте, съвсем отскоро имам алфа 156 2.4 JTD, а вече правих картер. Струва ми се че колата е много ниска отпред и карам на тръни дори и по централните улици.
    Давайте съвети как да вдигна колата отпред - нови амортисиори ли да взимам, или заедно с пружини, или нещо друго ???
    Може ли да ми кажете цени на амортисиори и пружини?
    Пружините с които е в момента са червени на цвят, мисля 4е са спортни...
    Благодаря.

===========
    алфа 156 2.4 JTD 1998
    Мисля че предните бяха около 140 лв. парчето.А задните по 200 -220.Бах маааму ноо скъпо бе.......
    Alfa156 Against All

Comment

140 лв за амортисиор или за пружина?

с кое първо да пробвам - с пружини или с амортисиори?

Comment

140 лв за амортисиор или за пружина?

с кое първо да пробвам - с пружини или с амортисиори?
        Амортесьорите са толкоз.Идея си нямам.Но мисля,че с пружина.Цени не знам за пружини.
        Alfa156 Against All

Comment

Колега, само пружини ти трябват, просто твойта е свалена около 3см. предполагам. Червените са поставяни допълнително, теЗи от Завода са черни с едни точки...
          Амортесьорите нямат нищо общо с просвета на колата.........

Comment

каква марка са, откъде мога да ги купя?

4етох нещо и за щит за картера....има ли смисъл...прави ли ги някоЙ?

Comment

d

някой има ли си на представа дали пружините от 156 стават на 146 (според мен е малко вероятно)

Колега ако решиш да си продаваш пружините ще ти ги купя,хем така ще ти излезе по-евтино
              Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

няма проблеми само да ги сменя, ще се спазарим.

ама дотогава тоя картер ми е все в главата, все едно карам кристални 4аши...така 4е давайте съвети - марки и цени и къде ги продават.

колко мога да я вдигна? м/у гумата и калника има един пръст (15 ки + зимни гуми)

мерси

Comment

Лошата новина е, че оргиналните Алфа пружини май само от АутоИталия можеш да си ги купиш.........или на старо , я от ударена , я от някой който иска да си я свали ниско и си е купил спортни...

П.П. Зависи с колко я е свалил предния собственник, но обикновенно това са 3 или 4 сантиметра, което е доста вярвай ми
                  А, ако искаш после можеш и малко по високи гуми да и поставиш.След тая операция вече можеш и по коларски пътища да си джиткаш

Comment

ff

Колега,в понеделник ще провера по нашите морги,знам че имаше такива оригинални пружини за 156,така че ако твоите стават за моята кола ще ти купя оригинални и ще ги сменим.
                    Така става ли?

Comment

не ги купувай още, искам първо да разбера с нови как стои въпроса...надявам се 4е в понеделник вторник ще съм по наясно

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
                        Колега, само пружини ти трябват, просто твойта е свалена около 3см. предполагам. Червените са поставяни допълнително, теЗи от Завода са черни с едни точки...
                        Амортесьорите нямат нищо общо с просвета на колата.........
                        Само че когато се слагат спортни пружини (ако се правят нещата като хората) се слагат и амортисьори с по-къс ход, тъй като и пружината е по къса!
                        XTruck

Comment

д

да,ако се правят като хората..................но става и само с газови амортесори,но по-твърди.Ако се прави с обикновен маслен амортесор(неспортен) нищо не става(колата става дори по-нестабилна)

Comment

Колеги, днес ме изненадаха неприятно с цените на новите пружини - 150 лв едната.
                            Има ли смисъл да се гмуркам, или да търся нещо втора ръка...къде мога да намеря?

Comment

Колеги, днес ме изненадаха неприятно с цените на новите пружини - 150 лв едната.
                              Има ли смисъл да се гмуркам, или да търся нещо втора ръка...къде мога да намеря?
                              погледни в Гърция
                              http://www.tpauto.gr/store/comersus_vie ... oduct=3948
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                              X